Využití metodiky WCAG 2.0 při hodnocení použitelnosti a přístupnosti webů nízkonákladových leteckých společností s důrazem na zákazníka - Sedláček, Ondřej; Gála, Libor, 1965-; Kafka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Náplní této práce je oblast použitelnosti a přístupnosti webových stránek. Jako cíl jsem si stanovil vytvořit způsob hodnocení webů nízkonákladových leteckých společností, založený na metodice WCAG 2.0. Toto hodnocení bude následně aplikováno na webové stránky tří konkrétních nízkonákladových aerolinek. Na základě výsledků chci prokázat, zda letecké společnosti skutečně dbají na přístupnost svých stránek například i pro handicapované zákazníky a pomocí procentuálního vyjádření charakterizovat do jaké míry splňují jejich stránky pravidla pro přístupnost. Mezi testovanými weby se objeví nejvýznamnější nízkonákladoví letečtí dopravci operující na území České republiky. A to jak zástupci zahraničních firem, tak také českých. Na závěr bude vybrán vítěz se stránkami nejlépe odpovídajícími kritériím hodnocení.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses