Reforma veřejných financí v České Republice - Pešek, Radim (2007)
Práce popisuje vývoj objemu a struktury výdajové strany sektoru vládních institucí v ČR. Vývoj salda rozpočtu a vývoj veřejného zadlužení. Je zde zhodnoceno jak Česká republika plní Maastrichtská kritéria potřebná pro přijetí společné evropské měny. Práce popisuje a kriticky hodnotí dvě reformy veřejných financí v ČR. V závěru práce jsou představeny vlastní návrhy na řešení problémů českých veřejných financí.