Reforma veřejných financí v České Republice - Pešek, Radim; Dvořák, Pavel, 1948-; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Práce popisuje vývoj objemu a struktury výdajové strany sektoru vládních institucí v ČR. Vývoj salda rozpočtu a vývoj veřejného zadlužení. Je zde zhodnoceno jak Česká republika plní Maastrichtská kritéria potřebná pro přijetí společné evropské měny. Práce popisuje a kriticky hodnotí dvě reformy veřejných financí v ČR. V závěru práce jsou představeny vlastní návrhy na řešení problémů českých veřejných financí.
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejné finance; veřejný dluh; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public finance; public debts; master's theses