Couchsurfing - nová forma cestování - Konvalinka, Michal (2009)
Teoreticko-metodologická část: Popis fungování organizace CouchSurfing international a komunity, která ho tvoří. Vysvětlení, jak projekt vzniknul, jak funguje a jak se do něj zapojit. Provedeno dotazníkové šetření. Aplikační část: Výzkum je zaměřen na vliv CouchSurfingu na cestovní ruch a životní prostředí. Shrnutí pozitivních a negativních dopadů CouchSurfingu na cestovní ruch a životní prostředí.