Výhody a nevýhody vstupu do EMU z hľadiska kurzovej problematiky - Mocková, Ivana; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cieľom bakalárskej práce je popísať a analyzovať vybrané výhody a nevýhody, ktoré plynú zo vstupu Slovenska do EMU. Úvod práce je zameraný na vývoj kurzu SKK/EUR počas pôsobenia v ERM 2 ,a na hodnotenie kurzového konvergenčného kritéria. Druhá časť práce popisuje stanovenie konverzného kurzu, možné dopady stanovenia konverzného pomeru na slovenskú ekonomiku a dôvody, ktoré viedli k vybranej hodnote konverzného kurzu(prepoklad inflačńých tlakov, Balassa - Samuelsonov efekt). Posledná časť popisuje efekty vstupu do EMU v mikroekonomickej oblasti - odtránenie transkačných nákladov a elimináciu kurzového rizika.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses