Současná ekonomická krize v Maďarsku a její příčiny - Adamová, Lenka; Jeníček, Vladimír, 1932-; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce se zabývá současnou ekonomickou krizí v Maďarsku a jejími příčinami. V obecné části se jedná především o přiblížení základů hospodářské politiky a faktorů, které ovlivňují vnitřní a vnější ekonomickou rovnováhu země. Teoretická část rovněž popisuje specifika hospodářské politiky v tranzitivních ekonomikách. V úseku praktickém práce nastiňuje hospodářský a politický vývoj Maďarska v 90. letech a především analyzuje jednotlivé faktory, které působí na vnitřní a vnější rovnováhu. V tomto ohledu se práce soustředí na období od roku 2002 po současnost. Cílem diplomové práce je rozbor vývoje dílčích ekonomických ukazatelů a současně analýza příčin, které přivedly Maďarsko do hospodářské krize. Závěr práce obsahuje výhled pro nejbližší období.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Maďarsko; hospodářská krize; diplomové práce; Hungary; economic crises; master's theses