Vliv legislativních faktorů na hypoteční krizi v USA - Rys, David (2009)
Ve své bakalářské práci se zabývám vybranými legislativními opatřeními vlády USA od roku 1977 do roku 2004 ve vztahu k hypoteční krizi, která propukla v roce 2007. V úvodní kapitole shrnuji ekonomické aspekty finanční krize, hospodářské a ve stručnosti i celospolečenské pozadí celého problému. Nosným prvkem práce je utřídění vybraných legislativních faktorů, příčin jejich přijetí a pokus o vyjádření jejich důsledků. Docházím k závěru, že podpora růstu prostřednictvím vybraných opatření, bez konkrétní vize o jeho podobě, byla nezanedbatelnou součástí finanční krize, která vyvstala v sektoru hypotečním.