Vliv legislativních faktorů na hypoteční krizi v USA - Rys, David; Korda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Ve své bakalářské práci se zabývám vybranými legislativními opatřeními vlády USA od roku 1977 do roku 2004 ve vztahu k hypoteční krizi, která propukla v roce 2007. V úvodní kapitole shrnuji ekonomické aspekty finanční krize, hospodářské a ve stručnosti i celospolečenské pozadí celého problému. Nosným prvkem práce je utřídění vybraných legislativních faktorů, příčin jejich přijetí a pokus o vyjádření jejich důsledků. Docházím k závěru, že podpora růstu prostřednictvím vybraných opatření, bez konkrétní vize o jeho podobě, byla nezanedbatelnou součástí finanční krize, která vyvstala v sektoru hypotečním.
Vedoucí práce: Jan Korda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses