Hospodárstvo Austrálie so zameraním na súčasný ekonomický vývoj - Uhríková, Jana (2009)
Diplomová práca je zameraná na hospodárstvo Austrálie. Jej súčasťou je charakteristika štátnej formy a politickej situácie, členstvo v medzinárodných organizáciách a demografia. Sústredí sa tiež na charakteristiku sektorov hospodárstva a podnikateľského prostredia vrátane infraštruktúry a legislatívy. Ďalej nasleduje hospodársky vývoj v minulosti (v rokoch 1990 - 2007), v krízovom období 2008 a 2009 a predpoveď na najbližšie roky. Časť práce je tiež venovaná zahraničnému obchodu, jeho komoditnej a teritoriálnej štruktúre, zahraničným investíciám a obchodným partnerom. V závere práce je uvedená SWOT analýza, ktorej výsledkom je posúdenie silných a slabých stránok, príležitostí a hrozieb týkajúcich sa austrálskej ekonomiky.