Hospodárstvo Austrálie so zameraním na súčasný ekonomický vývoj - Uhríková, Jana; Neumann, Pavel, 1956-; Steinmetzová, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práca je zameraná na hospodárstvo Austrálie. Jej súčasťou je charakteristika štátnej formy a politickej situácie, členstvo v medzinárodných organizáciách a demografia. Sústredí sa tiež na charakteristiku sektorov hospodárstva a podnikateľského prostredia vrátane infraštruktúry a legislatívy. Ďalej nasleduje hospodársky vývoj v minulosti (v rokoch 1990 - 2007), v krízovom období 2008 a 2009 a predpoveď na najbližšie roky. Časť práce je tiež venovaná zahraničnému obchodu, jeho komoditnej a teritoriálnej štruktúre, zahraničným investíciám a obchodným partnerom. V závere práce je uvedená SWOT analýza, ktorej výsledkom je posúdenie silných a slabých stránok, príležitostí a hrozieb týkajúcich sa austrálskej ekonomiky.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses