Work-Life Balance v mezinárodním kontextu - Josefová, Veronika; Stříteský, Marek; Brožová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Work-life balance je často diskutovaným tématem ve většině industrializovaných zemí. Mnoho zaměstnanců je nespokojeno s pracovní dobou, vysokou intenzitou práce a se stresem v práci. Velké množství pracovníků by upřednostnilo pružnou pracovní dobu, zkrácené úvazky, které by vedly k lepším možnostem slaďování pracovního a rodinného života.Lidé se snaží najít individuální rovnováhu mezi profesní sférou a osobními zájmy, někteří jsou dokonce nuceni se rozhodnout, zda dají přednost rodinnému nebo soukromému životu. Diplomová práce se zabývá jednotlivými work-life balance politikami a programy, problematikou genderových rozdílů a rovných příležitostí. Zkoumá, jak Česká republika dokáže balancovat rodinný a pracovní život. Zaměřuje se na postavení žen na trhu práce, včetně historických souvislostí, na jednotlivé programy a politiky, které podporují harmonizaci osobní a pracovní sféry. V praktické části jsou analyzovány situace ve vybraných státech a práce se také věnuje jednotlivým mezinárodním společnostem, ve kterých jsem pomocí strukturovaných rozhovorů s HR zástupci a ostatními zaměstnanci zjišťovala možnosti slaďování osobního a pracovního života a rozdíly mezi situací v české pobočce a v mateřské zemi.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses