Integrační tendence vědecko-technologického rozvoje v Evropě růst konkurenceschopnosti - Vránová, Jana; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku vědecko-technických parků, jako formy integračních tendencí vědecko-technologického rozvoje, v Evropě. Cílem práce je zmapovat rozvoj vědecko-technických parků ve vybraných evropských státech a ověřit, zda integrace vědecko-technologického rozvoje přispívá k růstu konkurenceschopnosti států. Autorka nejprve vymezuje základní parametry a strategické cíle parků, na jejichž základě komparuje parky ve vybraných evropských státech. Potvrzuje existenci pozitivního vztahu mezi integrací vědecko-technologického rozvoje a konkurenceschopností států a odvozuje předpoklady efektivního fungování vědecko-technických parků v ekonomice. Pro tyto identifikované předpoklady navrhuje možné varianty zajištění.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Evropa; inovace; konkurenceschopnost; diplomové práce; Europe; innovations; competitiveness; master's theses