Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti - Novák, Miroslav; Matuštík, Ondřej; Široká, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem bakalářské práce "Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti" je zanalyzovat a přiblížit čtenáři elektronické (přímé) bankovnictví České republiky a zmapovat jeho současný stav. Tato práce rovněž definuje možnosti spojení klienta s bankou prostřednictvím různých druhů komunikačních kanálů. V první části této práce bude čtenář seznámen s pojmem elektronické bankovnictví a jeho základními rysy. Následuje stručný historický vývoj přímého bankovnictví ve světě a u nás, základní rozdíly mezi elektronickou a tradiční bankou, včetně kladů a záporů jak z pohledu banky, tak z pohledu klienta a dále bezpečnost a možná rizika vzdáleného přístupu k bance. Součástí úvodní části této práce je rovněž definice a rozdělení elektronických peněz. Druhá část detailněji popisuje a krátce hodnotí jednotlivé formy a komunikační kanály elektronického bankovnictví používané v České republice. Mezi tyto formy patří: platební karty, telefonní bankovnictví, GSM banking, WAP banking, JAVA banking, PDA banking a počítačové bankovnictví zahrnující homebanking a internet banking. V závěrečné části bakalářské práce je vyhodnocen dotazník zaměřený na aktuální využívání služeb elektronického bankovnictví, a na zmapovaní postojů a preferencí veřejnosti k přímému bankovnictví jako takovému.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; platební karty; elektronické bankovnictví; bakalářské práce; payment cards; Internet banking; bachelor's theses