Anylýza open-source verze programu BlueJ - Batelka, Martin; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce si klade za cíl popsat architekturu aplikace BlueJ z pohledu kódu, a to pouze v její nejzákladnější úrovni. Jako prostředek interpretace výsledků analýzy byly zvoleny UML diagramy, a proto se podstatná část práce sestává právě z nich. Dalším cílem práce bylo prozkoumat a popsat možnosti úprav programu, konkrétně rozšíření aplikace přímou implementací bez nutnosti využití externích modulů. Při popisu těchto úprav byl pak kladen důraz zejména na úpravy grafického uživatelského rozhraní. Pro dosažení tohoto cíle byly provedeny a popsány drobné úpravy prostředí BlueJ. Práce si neklade za cíl podrobně popsat celý program, nýbrž pouze seznámit čtenáře s obsahem projektu BlueJ a podat mu informace o koncepci vnitřního uspořádání jednotlivých oblastí projektu. To vše by mělo umožnit další hlubší analýzu jednotlivých oblastí výukového prostředí BlueJ. Dosažené výsledky by pak měly ulehčit práci vývojářům, kteří by chtěli toto prostředí dále upravovat, rozvíjet, opravovat a nebo jen využívat.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; programování; Java (programovací jazyk); analýza; bakalářské práce; programming; Java (programming language); analysis; bachelor's theses