Srovnání vybraných webových stránek v oblasti služeb cestovního ruchu (ubytování) v České republice - Horáková, Monika (2009)
Cílem této práce je analýza a srovnání vybraných webových stránek v oblasti cestovního ruchu (ubytování) v České republice. Úvodní část se věnuje cestovnímu ruchu včetně ubytování obecně a dále popisuje způsoby vyhledávání na internetu. V následující části jsou stanovena kritéria hodnocení jednotlivých webů. Volba kritérií je zaměřena na důvěryhodnost webů, použitelnost, možnosti vyhledávání na stránkách, na způsoby poptávky a rezervace ubytování. Další část práce se skládá z analýzy a vyhodnocení čtyř vybraných webových stránek ubytovacích portálů. Závěr práce je tvořen náměty na zlepšení jednotlivých stránek a návrhem na ideální ubytovací portál.