Srovnání vybraných webových stránek v oblasti služeb cestovního ruchu (ubytování) v České republice - Horáková, Monika; Toman, Prokop, 1942-; Exnarová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této práce je analýza a srovnání vybraných webových stránek v oblasti cestovního ruchu (ubytování) v České republice. Úvodní část se věnuje cestovnímu ruchu včetně ubytování obecně a dále popisuje způsoby vyhledávání na internetu. V následující části jsou stanovena kritéria hodnocení jednotlivých webů. Volba kritérií je zaměřena na důvěryhodnost webů, použitelnost, možnosti vyhledávání na stránkách, na způsoby poptávky a rezervace ubytování. Další část práce se skládá z analýzy a vyhodnocení čtyř vybraných webových stránek ubytovacích portálů. Závěr práce je tvořen náměty na zlepšení jednotlivých stránek a návrhem na ideální ubytovací portál.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses