Srovnání vybraných webových stránek v oblasti služeb cestovního ruchu v Evropě - Pálek, David (2009)
Hlavní cílem práce je vytvořit metodiku pro porovnání vybraných turistických webových stránek. Na vytvořenou metodiku budou aplikovány vybrané turistické webové stránky. V úvodu bude vysvětlen turistický ruch jako pojem, jeho krátká historie a chování lidí. Druhá část úvodu je věnována internetovým stránkám, kde je rozebrán jejich jejich vývoj, funkce a technologie. Před vytvořením a aplikováním metodiky pro porovnání stránek jsou vypsány kritéria výběru měst. Budou vybrána tři města evropy. Z těchto tří měst vyjde z metodiky jeden vítěz. V závěru kapitoly o metodice bude vyhodnocení srovnávaných webových stránek. Další část práce se věnuje uživatelskému testu, kde bude vytvořena anketa, která zobrazí chování uživatelů na stránkách a kvalitu jednotlivých stránek. Dále budou porovnány výsledky ankety a metodiky. V poslední části je uvedeno jak optimálně navrhovat webové stránky aby v nich nebyl uživatel ztracen a aby si je oblíbil a s postupem času se na ně vracel. Práce obsahuje závěrečné hodnocení celého průběhu a v předposlední kapitole hodnocení webových stránek, které byly srovnávány.