Analýza železniční trati Most - Moldava v Krušných horách - Erlitz, Jakub (2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou regionální železniční trati z Mostu do Moldavy v Krušných horách. Teoretická stať je zaměřená na popis železniční infrastruktury, působících institucí a legislativy v drážní dopravě. Praktická stať se v prvé části věnuje popisu trati z hlediska historického a současného provozu, v druhé části dále pojednává o turistickém využití a snaží se nastínit budoucí vývoj.