Hodnocení vlivů globalizačních trendů na sociálněekonomický vývoj - Charvát, Martin (2009)
Ve své práci si kladu za cíl zhodnotit vliv integračních procesů na suverenitu státu a z toho plynoucí negativní dopady v sociální oblasti. Tato problematika je pro mne velmi přitažlivá zejména proto, že otevírá velmi ožehavé téma občanské odpovědnosti a autonomní politiky státu s ohledem na zájmy obyvatelstva, ačkoli tato spojitost nemusí být na první pohled patrná.