Dopady ekonomické krize na kamionovou dopravu - Šašek, Otakar (2009)
Bakalářská práce na zvolené téma - Dopady ekonomické krize na kamionovou shrnuje ekonomickou krizi od jejích zárodků ve špatných zákonech (jen povrchně), až po vyhrocení situace, prasknutí spekulační bubliny a následné dopady až dodnes. Zmíněnými dopady se zabývá jednak v obecné rovině, zejména pak ale v kamionové dopravě. Pomocí tabulek, grafů a v neposlední řadě vyjádření odborníků popisuje stav na trhu s přepravními službami v České republice. Práce nakonec nabízí i jistá opatření, jež by mohli pomoci dopravcům pomoci překonat současné období.