Integrace MS Excel a Business Objects - Žižka, Ondřej; Novotný, Ota, 1971-; Hauzírek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem práce je analyzovat a navrhnout změnu v reportingu hypotečních procesů v prostředí GE Money Bank z řešení postaveného na aplikaci MS Excel do stavu, kdy je hypoteční reporting integrován do řešení na platformě BusinessObjects a zároveň provést srovnání nového řešení s původním stavem. Mezi dílčí cíle patří vyčíslení časové úspory a přínosů plynoucí z integrace a nastínění dalšího stupně integrace "Generace 2". Těchto cílů bude dosaženo díky shromáždění teoretických znalostí problematiky Business Intelligence, mé vlastní účasti na reálném projektu v praxi a konzultací poznatků s odborníky v oboru. Hlavní přínos práce je v navrhnutí a rozboru řešení reportování ve firmě, které umožní zrychlit a automatizovat procesy měření, které byly neefektivní a náročné na časové kapacity pracovníků. Práce je rozdělena do čtyř hlavních celků. První teoreticky zaměřená část přibližuje úlohu Business Intelligence ve firmě a čtenáři jsou seznámeni se současnými trendy. Druhá část má již praktické pozadí. Analyzuje se zde Business Intelligence architektura v GE Money Bank. Povědomí o architektuře a datových zdrojích je důležité k následnému porozumění propojení BusinessObjects s produkční databází. Ve třetí části je představen projekt "Integrace hypotečního měření z MS Excel do BusinessObjects" a je také navrženo, jakým způsobem by měla integrace měření do BusinessObjects probíhat. V posledním celku jsou shrnuty mé vlastní závěry, formulace přínosů integrace a nastíněn výhled do budoucna. V neposlední řadě je zde uvedeno i ponaučení plynoucí z projektu, nebo co by bylo možné příště udělat lépe.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses