Analýza vývoje platební bilance Arménie - Davtyan, Emil (2010)
Práce analyzuje vývoj platební bilance Arménie od roku 1993 do roku 2008. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je obecný popis platební bilance, její historie, způsobu sestavování, charakteristika základních položek a také jednotlivých sald, nezbytných k analýze vnější ekonomické rovnováhy státu. V praktické části lze nalézt popis historie Arménie s důrazem na období transformace na tržní systém, analýzu vývoje jednotlivých účtu a sald platební bilance Arménie a jejich ekonomickou interpretaci.