Efektivní daňové sazby daně z příjmů fyzických osob v zemích OECD nebo EU - Peroutka, Vojtěch (2010)
V bakalářské práci nazvané "Efektivní daňové sazby daně z příjmu fyzických osob v zemích OECD nebo EU" je popsána efektivní daňová sazba, metody jejího výpočtu, nejdůležitější faktory ovlivňující její výši a rozdíly v ekonomickém a právním pojetí efektivní daňové sazby. Tato teorie je aplikována na Francii, Itálii, Českou republiku a Slovenskou republiku. Výsledky aplikace jsou zhodnoceny a navzájem porovnány.