Analýza limitů v oblasti selektivních daní ze spotřeby vymezujících osobní spotřebu - Tesaříková, Martina (2010)
Předmětem bakalářské práce je analýza limitů vymezujících osobní spotřebu v oblasti selektivních daní ze spotřeby. Limity osobní spotřeby mají své uplatnění v situacích, kdy se používá pro zdanění vybraných výrobků princip země původu. Jedná se o případy, kdy fyzická osoba pořizuje z Evropské unie nebo dováží ze třetí země vybrané výrobky, a také sem patří zasílání balíků mezi soukromými fyzickými osobami obsahující vybrané výrobky. Cílem práce je vyhodnotit dopady limitů na daňovou povinnost fyzických osob, které vybrané výrobky pro svou spotřebu pořizují z Evropské unie nebo dováží ze třetí země.