Analýza limitů v oblasti selektivních daní ze spotřeby vymezujících osobní spotřebu - Tesaříková, Martina; Svátková, Slavomíra, 1957-; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Předmětem bakalářské práce je analýza limitů vymezujících osobní spotřebu v oblasti selektivních daní ze spotřeby. Limity osobní spotřeby mají své uplatnění v situacích, kdy se používá pro zdanění vybraných výrobků princip země původu. Jedná se o případy, kdy fyzická osoba pořizuje z Evropské unie nebo dováží ze třetí země vybrané výrobky, a také sem patří zasílání balíků mezi soukromými fyzickými osobami obsahující vybrané výrobky. Cílem práce je vyhodnotit dopady limitů na daňovou povinnost fyzických osob, které vybrané výrobky pro svou spotřebu pořizují z Evropské unie nebo dováží ze třetí země.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses