Možnosti mobilního připojení na internet v ČR - Křižka, Radek (2009)
Tématem předkládané práce je popis mobilního připojení na internet v České republice a na Slovensku. V teoretické části je pozornost věnována jednotlivým technologiím, které jsou v současnosti na našem území dostupné, což znamená GSM, GPRS, EDGE, UMTS a HSDPA. Praktická část je zaměřena na operátory na českém a slovenském trhu. Každá společnost je krátce představena, jsou prezentovány jejich současné nabídky služeb a pokrytí. Dále jsou možnosti internetového připojení navzájem srovnány. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na trh mobilního připojení na internet, a to jak hlediska teoretického, tak i praktického.