Globální terorismus a jeho psychologické aspekty - Fajmonová, Veronika (2010)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postižení fenoménu terorismu s důrazem na jeho psychologické aspekty. V prvním třetině se zabýváme definicí terorismu, terorismem jako komunikačním procesem, typologií terorismu a jeho vývojem. Zbývající dvě třetiny se pak zaměřují na psychologii terorismus -- především na vysvětlení, proč lidé páchají teroristické činy, jaká je jejich motivace, jaký vliv má skupinová dynamika na smýšlení teroristů a zda mají sebevražední atentátníci sebevražedné rysy.