Globální terorismus a jeho psychologické aspekty - Fajmonová, Veronika; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postižení fenoménu terorismu s důrazem na jeho psychologické aspekty. V prvním třetině se zabýváme definicí terorismu, terorismem jako komunikačním procesem, typologií terorismu a jeho vývojem. Zbývající dvě třetiny se pak zaměřují na psychologii terorismus -- především na vysvětlení, proč lidé páchají teroristické činy, jaká je jejich motivace, jaký vliv má skupinová dynamika na smýšlení teroristů a zda mají sebevražední atentátníci sebevražedné rysy.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; terorismus; bakalářské práce; terrorism; bachelor's theses