Analýza pravidel značení vybraných minerálních olejů v členských státech EU - Miklová, Lenka (2010)
Předkládaná bakalářská práce shrnuje poznatky o pravidlech značení minerálních olejů uplatňovaných v České republice a vybraných členských zemích Evropské unie. Na otázky "Jak se vyvíjelo značení v České republice a proč je důležité značit minerální oleje?" odpovídá kapitola nazvaná "Pravidla značení minerálních olejů v právních předpisech České republiky". Postoj Evropské unie ke značení minerálních olejů je formulován ve směrnici, která je v textu rovněž interpretována. V další části práce jsou naznačena pravidla značení v 18 členských státech. Komparací těchto pravidel a následným zjištěním shodných a odlišných prvků značení v jednotlivých zemích vznikla kapitola poslední.