Problematika zdanění příjmů neziskových organizací v ČR - Šindler, Jan (2010)
Tématem mé bakalářské práce je identifikace problémů při zdaňování příjmů neziskových organizací, a to v návaznosti na současnou právní úpravu. Pro dosažení svého cíle jsem prostudoval jednak literární zdroje, jednak využil informace získané z dotazníkového šetření provedeného mezi oslovenými daňovými poradci. Vyhodnocením všech získaných informací jsem došel k názoru, že současná právní úprava zdanění příjmů při různorodosti subjektů spadajících do kategorie neziskových organizací není jednoznačná, resp. je komplikovaná.