Historie umělé inteligence - Duda, Antonín; Jirků, Petr, 1942-2017; Berka, Petr, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce si dává za úkol seznámit čtenáře s historií umělé inteligence, konkrétně vývoji počítačového šachu od padesátých let až po současnost. Práce se rovněž věnuje soubojům šachových programů proti sobě, i proti lidským protivníkům. Největší pozornost je zaměřena na rok 1997 a souboji Kasparova s šachovým programem Deep Blue. Práce je členěna do kapitol, dle chronologického pořadí.
Vedoucí práce: Petr Jirků
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses