Zjišťování a měření efektů business intelligence - Tůma, Martin; Pour, Jan; Zajíc, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zabývá tématem zjišťování a měření efektů Business Intelligence(BI). Cílem práce je vytvořit přehledy potenciálních efektů BI pro jednotlivé aplikační oblasti, při respektování charakteru efektů tak, aby mohl následně posloužit dodavateli BI, jako podklad při komunikaci s potenciálními zákazníky. Postupně budou vymezeny efekty BI vůči obecným informatickým efektům. Dále budou představeny možnosti klasifikace efektů, které využijeme při sestavování přehledu efektů BI. Přiblížíme reálnou situaci na trhu s ohledem na efekty BI. Bude navržena vhodná forma prezentace identifikovaných efektů, při respektování jejich charakteristických vlastností. Po výběru aplikačních oblastí, přejdeme k zjišťování a třídění efektů pro tyto oblasti. Následně jsou k efektům dle možností připojeny další doplňující informace. Těmito informacemi jsou předpoklad pro vznik efektu, popis způsobu dosažení efektu, návrh na kvantifikaci efektu a jednotka měření, či potenciální projev s časovým odstupem. Představeny budou důvody, možnosti a omezení měření efektů BI. Vlastním řešením práce je vytvoření přehledu potenciálních efektů BI při respektování: charakteristických vlastností efektů, aplikačních oblastí BI a analytických či ostatních možností aplikací BI.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses