Měření SEO potenciálu webu – PIF RANK - Schlesinger, Vojtěch; Nemrava, Jan; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Obvyklé měření úspěšnosti optimalizací pro vyhledávače závisí na stanovených cílech. Naprosto nejběžnějším měřítkem úspěšnosti bývá návštěvnost. Tu ovšem ví přesně jen majitel webu a navíc ani sama o sobě objektivně neukazuje technickou vyspělost a SEO potenciál webu vykazovat dlouhodobě dobré výsledky ve vyhledávačích. Tato práce si klade za cíl měřit SEO potenciál webu, který vyplývá jak z on-page faktorů, tak hlavně z off-page faktorů, jako je počet zpětných odkazů, popularita a důvěryhodnost webu a další. Pomocí několika veřejně měřitelných údajů je spočítáno výsledné skóre PIF rank pro daný web. Jako protiváhu k sledování PIF ranku bude rozvíjeno i měření SEO/SEM pomocí nástroje Google Analytics. Pro ověření úspěšnosti výsledného skóre PIF ranku bude použito srovnání pro pět webových stránek v oblasti cestovního ruchu, podle předpokládané návštěvnosti z organického hledání ve vyhledávači Google. Práce je rozdělena do tří tematických celků, první se zabývá stanovením správných cílů pro měření SEO a následně druhá kapitola přináší přehled nejužitečnějších ukazatelů výkonů webu. Konečně třetí část se věnujeme výběru ukazatelů, stanovením vah, samotným výpočtem hodnocení PIF rank a ověřením pro předpokládanou návštěvnost z vyhledávačů. Součástí práce je příloha v Excelu, která poskytuje osnovu pro výpočet a vyhodnocení.
Vedoucí práce: Jan Nemrava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses