Jak si založit podnik - Jankovská, Daniela (2009)
Založení společnosti není v dnešní době věc jednoduchá, zakladatel musí vzít v úvahu mnoho kritérií, která by mu měla být před zahájením podnikatelské činnosti známa. Jedná se o výběr typu právnické osoby až po povinnost plnit závazky nejen vůči dodavatelům, ale vůči státu. Tato práce má provést začínajícího podnikatele jednotlivými aspekty podnikání a v druhé části aplikuje některé z nich do praktického příkladu skutečně vznikající společnosti BONMOTO s.r.o.. Odhadnutím počátečních výstupů a společníky požadovaných předpokladů a následným sestavením výkazů a analýzou získaných dat vzniká návod na založení společnosti a předpoklad jejího růstu.