Projektové řízení v internetové firmě a jeho podpora - Ježek, Lukáš (2009)
Tato práce se snaží popsat možnosti a konkrétní případ zavedení projektového řízení v internetové společnosti. V první části této práce jsou uvedeny různé pohledy na téma projektového řízení ve formě konkrétních metodik. Zároveň se snaží zhodnotit výchozí stav konkrétní internetové společnosti před samotným aplikováním projektového řízení do interního fungování společnosti. Na základě provedené analýzy výchozího stavu se zde autor zaměřuje především na nejproblematičtější oblasti všech dnešních společností v projektovém řízení, jako jsou: řízení změn, řízení zdrojů, řízení rizik, řízení financí a čerpání interních zdrojů. V těchto oblastech je uveden pohled na samotnou problematiku, zda vůbec je vhodné nasazovat jednotlivé metodiky projektové řízení do tak turbulentního prostředí, jakým je internetová společnost.