Ekonomika fotovoltaických zdrojů - Rožánek, Lukáš; Horník, Tomáš; Nowak, Ondřej, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zaměřuje na fenomén posledních let, solární energii a její využití, fotovoltaiku. První část práce je zpracována na základě teoretických poznatků a odborné literatury a je zaměřena především na vysvětlení pojmů fotovoltaika, fotovoltaický článek, elektroenergetika aj. Dále se pak zabývá jednotlivými oblastmi souvisejícími s využitím fotovoltaiky v současnosti, jako jsou legislativa nebo systém podpory atd. Druhou částí je naopak praktická studie zaměřená na výstavbu a provoz fotovoltaické elektrárny. V této části mé práce budou popsány veškeré náklady a výnosy, a také cash flow. Na základě několika investičních kritérií budou posuzovány možnosti jejího financování s využitím cizího nebo vlastního kapitálu. V závěru tato práce hodnotí aktuální téma rozvoje fotovoltaiky v posledních letech a její vliv na budoucnost elektroenergetiky, vhodnost investice do tohoto oboru, výši rentability této investice a také dobu návratnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Horník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; elektroenergetika; fotovoltaika; elektrická energie; bakalářské práce; electric power engineering; photovoltaics; electric power; bachelor's theses