Měnový kurs a úroková míra v režimu plovoucích devizových kurzů - Skoupil, Lubomír (2010)
Tato bakalářská práce se z teoretického a praktického hlediska zabývá vztahem mezi úrokovou mírou a měnovým kurzem v režimu plovoucích devizových kurzů. První část práce se věnuje teorii kryté úrokové parity. Druhá část zkoumá teorii nekryté úrokové parity, která je analyzována na empirických datech. Poslední část pak popisuje model přestřelování kurzů Rudigera Dornbusche.