Měnový kurs a úroková míra v režimu plovoucích devizových kurzů - Skoupil, Lubomír; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se z teoretického a praktického hlediska zabývá vztahem mezi úrokovou mírou a měnovým kurzem v režimu plovoucích devizových kurzů. První část práce se věnuje teorii kryté úrokové parity. Druhá část zkoumá teorii nekryté úrokové parity, která je analyzována na empirických datech. Poslední část pak popisuje model přestřelování kurzů Rudigera Dornbusche.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses