Zavádění ERP systémů do malých a středních podniků - Mach, Jan (2009)
Tato práce je zaměřena na zjišťování faktorů, které ovlivňují volbu správného dodavatele pro zavedení ERP systému. Hlavním cílem je ověření předpokladu dynamického vývoje ERP systému a jeho vliv na úspěšnost na trhu. Nejprve je popisován vývoj ERP systému, od předchůdců ERP až po nejnovější trendy. Následující část je zaměřena na popis zavádění ERP. V posledním části práce je proveden průzkum trhu dodavatelů ERP pro středně velké podniky dle Gartnerovi metodiky Magic Quadrants, která by měla pomoci identifikovat klíčové faktory ovlivňující jejich úspěšnost na trhu.