Lidský kapitál a investice do vzdělání v ČR - Turková, Eva; Macáková, Libuše, 1955-; Pavelka, Tomáš, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce se zabývá lidským kapitálem a investicemi do vzdělání v ČR. Cílem této práce je popsat a zmapovat postavení absolventů vysokých škol na pracovním trhu. V teoretické části je definován pojem lidský kapitál a jeho historický vývoj. Dále jsou zde popsány přístupy k lidskému kapitálu. A to jak makroekonomický přístup, tak i mikroekonomický přístup. Na závěr teoretické části jsou rozpracovány investice do lidského kapitálu s důrazem na investice do vzdělání. O problematice ve vzdělání se zabývá i praktická část práce. Na začátku je zmapována situace terciárního školství v ČR. Další část se již zaobírá postavením absolventů na pracovním trhu, přičemž je zde rozpracována úspěšnost a neúspěšnost absolventů na pracovním trhu.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; lidský kapitál; bakalářské práce; human capital; bachelor's theses