Odložená daň - Fiala, Petr (2009)
Bakalářská práce detailněji seznámí čtenáře s problematikou odložené daně, odpoví na otázky, proč je odložená daň významnou součástí účetního výkaznictví a jak by se účetní výkazy změnily, kdybychom o ní neúčtovali. V teoretické části se zaměřuji na účetní normy, které odloženou daň upravují, historický vývoj v rámci České republiky a zachycení v účetní závěrce. Na několika příkladech ukazuji její vliv na hospodářský výsledek ve 3 různých situacích, bez vykazování, ve formě odloženého závazku nebo odložené pohledávky.