finanční analýza podniku - Semerádová, Markéta; Rauš, Jiří, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce obsahuje část teoretickou a část praktickou. První část se zabývá vymezením pojmu finanční analýza, představením uživatelů finanční analýzy, interpretací zdrojů informací a vysvětlením základních technik a metodik finanční analýzy. Přesněji se jedná o výklad postupů testující horizontální a vertikální analýzu, rentabilitu, likviditu, solventnost, aktivitu a zadluženost. Druhá část je věnována zpracování finanční analýzy na konkrétním podniku, nejprve je představena společnost Teplárna Liberec, a. s. a její historie, pak jsou provedeny a komentovány zmíněné ukazatele finanční analýzy na této společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Rauš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses