Analýza vývoje a hlavních strukturálních změn v zahraničním obchodě ČR - Horáčková, Jitka (2008)
Tato bakalářská práce podává základní přehled vývoje zahraničního obchodu České republiky od doby osamostatnění se v roce 1993 do současnosti. Hlubší analýze zahraničního obchodu ČR jsou věnovány kapitoly o teritoriální a komoditní struktuře. V této práci je rovněž hodnocen význam zapojení České republiky do Evropské unie.