Ocenění společnosti Hügli Food,s.r.o. - Frenglová, Věra (2009)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Hügli Food, s.r.o.. Oborem podnikání je potravinářský průmysl. Práce se skládá ze čtyř hlavních částí, a to strategické a finanční analýzy, generátorů hodnoty a ocenění. Finanční analýza posuzuje podnik ve čtyřech oblastech - výnosnost, zadluženost, aktivita a likvidita. Strategická analýza slouží k analýze silných a slabých stránek. Výsledkem zmíněných analýz je ověření perspektivit podniku. Závěrečnou částí je ocenění podniku, které bylo provedeno dvěmi metodami - kombinací DCF APV a exit value na bázi tržního srovnání a metodou tržního srovnání.