Ocenění společnosti Hügli Food,s.r.o. - Frenglová, Věra; Mařík, Miloš, 1947-; Goldscheidová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Hügli Food, s.r.o.. Oborem podnikání je potravinářský průmysl. Práce se skládá ze čtyř hlavních částí, a to strategické a finanční analýzy, generátorů hodnoty a ocenění. Finanční analýza posuzuje podnik ve čtyřech oblastech - výnosnost, zadluženost, aktivita a likvidita. Strategická analýza slouží k analýze silných a slabých stránek. Výsledkem zmíněných analýz je ověření perspektivit podniku. Závěrečnou částí je ocenění podniku, které bylo provedeno dvěmi metodami - kombinací DCF APV a exit value na bázi tržního srovnání a metodou tržního srovnání.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses