Rozhodování podnikatelů a vnímání rizika - Stanislav, Jiří; Lukeš, Martin, 1976-; Schuster, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce je zaměřena na uvažovaní podnikatelů a jejich vnímání rizika. V úvodní části v krátkosti přibližuji, čím se práce zabývá, popis jednotlivých kapitol a cíl práce. Práce je dělena na část teoretickou, kde jsou vysvětleny základní pojmy spojené s podnikatelem a podnikáním, v níž jsou dále popsány faktory ovlivňující riziko, riziko samotné a jeho analýza vzhledem k podnikání i osobnímu životu podnikatele. Část praktická obsahuje analýzu dat získaných během hloubkového rozhovoru s jednotlivými podnikateli. Analýza je provedena na základě a v návaznosti na část teoretickou.
Vedoucí práce: Martin Lukeš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; riziko; podnikání; diplomové práce; risk; business; master's theses