Financování a účetnictví soukromých neziskových organizací - Klíma, Vladimír (2009)
Bakalářská práce se zabývá financováním nestátních neziskových organizací. Hlavním cílem je charakterizovat jednotlivé druhy finančních zdrojů a určit jejich podíl na celkovém financování nestátních neziskových organizací. K dosažení stanoveného cíle jsou využity především údaje poskytnuté orgány Vlády České republiky. Zjištěná fakta jsou v další části práce porovnávána s konkrétním příkladem financování občanského sdružení Pionýr. Dále je v práci charakterizován neziskový sektor v České republice, jeho zvláštnosti a nedostatky. Výstupy z teoretické části financování nestátních neziskových organizací byly prokázány na praktickém příkladě občanského sdružení Pionýr.