Financování a účetnictví soukromých neziskových organizací - Klíma, Vladimír; Marhounová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá financováním nestátních neziskových organizací. Hlavním cílem je charakterizovat jednotlivé druhy finančních zdrojů a určit jejich podíl na celkovém financování nestátních neziskových organizací. K dosažení stanoveného cíle jsou využity především údaje poskytnuté orgány Vlády České republiky. Zjištěná fakta jsou v další části práce porovnávána s konkrétním příkladem financování občanského sdružení Pionýr. Dále je v práci charakterizován neziskový sektor v České republice, jeho zvláštnosti a nedostatky. Výstupy z teoretické části financování nestátních neziskových organizací byly prokázány na praktickém příkladě občanského sdružení Pionýr.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses