Ekonomická analýza společnosti Presbeton Nova, s.r.o. - Spurná, Zuzana; Kopalová, Helena; Vyroubal, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá ekonomickou analýzou společnosti Presbeton Nova, s.r.o. Cílem práce je na základě teoretických poznatků zhodnotit ekonomickou situaci v podniku a tím napomoci managementu k rozhodování o dalším vývoji společnosti. V teoretické části jsou popsány metody s danou oblastí související. Praktická část se převážně věnuje aplikaci metod na danou společnost, a to na rozbor výroby, analýzu finanční situace firmy a výpočet Ekonomické přidané hodnoty. Pro výpočet nákladů na vlastní kapitál je použit model CAPM, náklady na cizí kapitál jsou stanoveny na základě vývoje sazby 3M PRIBOR.
Vedoucí práce: Helena Doláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses