Vliv kulturních odlišností Číny a Česka v managementu - Matoušková, Zuzana; Nový, Ivan, 1956-; Surynek, Alois, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na zkoumání specifických rysů kultury Číny a Česka a zjišťuje, jak kulturní odlišnosti těchto dvou zemí ovlivňují vzájemnou spolupráci. Součástí práce je také uvedení do problematiky interkulturní komunikace spolu s tím, jaké problémy se při ní mohou vyskytnout a jak docílit toho, aby byla co nejefektivnější. Kulturní odlišnosti byly zkoumány pomocí dvou dotazníkových šetření. První z nich probíhalo mezi mladými lidmi v Česku a na Taiwanu a zaměřovalo se na porovnání obecných životních hodnot těchto dvou kultur. Druhý výzkum do hloubky analyzoval problémové situace při spolupráci Čechů a Číňanů. V závěru práce jsou na základě teoretických poznatků a výsledků dotazníkových šetření uvedeny návrhy opatření pro efektivní spolupráci Číny a Česka.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses